Menu

Ruimte voor dialoog

Zaken en kunst. Ze lijken op gespannen voet met elkaar te staan. Op 26 september aanstaande worden ondernemers en managers gekoppeld aan creatieve geesten, zoals beeldend kunstenaars, dichters, dansers en vormgevers om deze tegenstelling te onderzoeken. Een ‘tandem’ wordt samengesteld uit één representant van ieder werkveld.
Een bekende frustratie bij ondernemers en managers is dat ze te weinig tijd (over) hebben voor de strategie en innovatie van hun bedrijf. Door de hectiek van hun dagelijkse bezigheden hebben ze vaak geen tijd en ruimte meer over voor andere belangrijke zaken, zoals tijd om na te denken en te groeien.
Voor de meeste creatievelingen vormen juist deze denkprocessen een continuerend onderdeel van de werkzaamheden. Niet voor niets zien de twee partijen elkaar regelmatig als tegenpolen.
Aan de hand van kunstwerken en beelden uit het bedrijfsleven en via het concept Sturing en Ruimte gaan de koppels met elkaar in dialoog. Sturing richt zich op de benadering van een probleem door middel van feiten, cijfers en doelmatig handelen.

Ruimte is de creatieve zienswijze en gaat over onderzoeken, uit elkaar halen en scheppen. In het concept wordt uitgegaan van het complementaire karakter van deze twee zienswijzen. Tegenpolen trekken elkaar immers ook aan. Door ruimte te bieden kunnen beide benaderingswijzen naast elkaar bestaan en elkaar (positief) beïnvloeden. We hebben Erik Pool bereid gevonden als gespreksleider op te treden tijdens deze middag. Henk Roelofs, medeauteur van het boek ‘Sturing en Ruimte’, verzorgt de inleiding.

Aanmelden
Ruimte voor dialoog word in samenwerking met Stichting Vrienden van Kunst & Cultuur Zoetermeer georganiseerd.
Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.
Datum en tijd:
Woensdag 26 september, 13.30-17.00 uur
Adres: Bredewater 16 (4MKB Center).
Wilt u bij uw aanmelding vermelden
welk werkveld u vertegenwoordigd?

www.terra-artprojects.com