Menu

FNV KIEM organiseert op woensdag 2 november een seminar  over ‘De toekomst van de kunst’ voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Positie van kunst
Een veranderend kunstklimaat maakt dat  kunstenaars zich herbezinnen op de positie van de kunst. Wat is het onderscheid tussen kunst en cultuur en wie of wat bepaalt het verschil tussen Kunst en kunst en is dat onderscheid wel te maken? Kortom wat is kunst vandaag de dag? Niet alleen de politiek is debet aan deze veranderingen, ook de kunst zelf is al lange tijd bezig haar eigen positie ter discussie te stellen. Protesteren is één ding, vooruitkijken een ander. FNV KIEM doet beiden. Filosoof Maarten Doorman*  is uitgenodigd een korte lezing te houden over dit thema.

Woensdag 2 november
Conferentiecentrum “De Burcht” te Amsterdam, Henri Polaklaan 9 Amsterdam
20.00 uur - 21.30 uur - aansluitend een borrel
Zaal open vanaf 19.30 uur.
Gastspreker: Filosoof Maarten Doorman

Prijs € 5,- voor niet-leden. Voor leden van FNV KIEM is dit seminar gratis. 

Opgeven bij Froukje van Dieren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, lidmaatschapsnummer (voor FNV KIEM-leden) en telefoonnummer.

* Maarten Doorman is filosoof, criticus, dichter en essayist. Hij is bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur vanwege Stichting de Volkskrant. Recente boeken zijn Art in Progress. A Philosophical Response to the End of the Avant-Garde (2003), De romantische orde (2004), Paralipomena. Opstellen over kunst, filosofie en literatuur (2007).

http://www.fnv-kiem.nl