Menu

Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam

 

Tijdens Art Rotterdam 2013 organiseert het Mondriaan Fonds een tentoonstelling met werk van de beeldend kunstenaars die in 2011 een financiële bijdrage ontvingen om een start te kunnen maken met hun carrière. De tentoonstelling omvat het werk van 35 veelbelovende Nederlandse (of in Nederland residerende) kunstenaars; sommigen zijn nog onbekend, anderen realiseerden al veelbesproken projecten in binnen- of buitenland.

Het Mondriaan Fonds gaat deze tentoonstellingen jaarlijks organiseren om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de combinatie met Art Rotterdam wil het Mondriaan Fonds een brede groep geïnteresseerden de kans geven om met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

De tentoonstelling zal plaatsvinden in LantarenVenster, om de hoek van Art Rotterdam. Er is voor deze ruimte gekozen omdat het dicht bij de locatie van de kunstbeurs is en tevens een extra publiek kan trekken van de bezoekers van de (arthouse)films in Lantaren/Venster. De tentoonstelling is daarom ook ’s avonds open.

Voor de eerste editie is Wim Waelput uitgenodigd om de tentoonstelling samen te stellen. Wim Waelput is als stafmedewerker artistieke projecten verbonden aan de School of Arts in Gent. Hij is curator en artistiek verantwoordelijk voor de tentoonstellingen bij KIOSK, een expositieruimte voor actuele kunst in Gent.

Onder de noemer bijdrage talentontwikkeling zal het Mondriaan Fonds ook in de nieuwe beleidsperiode met ingang van 1 januari 2013 startbijdragen beschikbaar stellen voor veelbelovende kunstenaars aan het begin van hun carrière.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam
6 februari 15.00-22.00 uur
7 t/m 10 februari: 12.00-22.00 uur

www.mondriaanfonds.nl