Menu

Zondag 4 november 2012 vertrekt een groep kunstprofessionals naar China en Indonesië voor de jaarlijkse oriëntatiereis van het Mondriaan Fonds. Tot en met 17 november bezoeken zij de steden Hongkong, Shenzhen en Guangzhou in China en Jakarta en Yogyakarta in Indonesië.

Dit jaar is gekozen voor China en Indonesië omdat deze landen een steeds grotere rol spelen binnen de internationale kunstwereld. De deelnemers krijgen in iedere stad een overzicht gepresenteerd van de belangrijkste spelers, zowel organisaties als individuen, op het gebied van hedendaagse kunst. Het programma is in samenwerking met internationale experts, lokale adviseurs en de Nederlandse ambassade samengesteld.

De reis naar China en Indonesië wordt in samenwerking met het Belgische BAM Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetica georganiseerd. De selectie van de Nederlandse deelnemers kwam tot stand via een open inschrijving.

Deelnemers oriëntatiereis 2012
Paula van den Bosch, curator Bonnefantenmuseum, Maastricht (NL)
Henriette Bretton-Meyer, directeur Overgaden, Kopenhagen (D)
Kathleen Bühler, curator Kunstmuseum Bern (ZW)
Michel Dewilde, curator CC-Brugge, (B)
Mai Abu ElDahab, freelance curator, Brussel (B)
Petra Heck, curator NIMK, Amsterdam (NL)
Kristine Kern, directeur Fotografisk Centre, Kopenhagen (D)
Nat Muller, freelance curator, Rotterdam (NL)
Annette Schönholzer, directeur of New Initiatives, Art Basel
Francesco Stocchi, curator Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (NL)
Kerstin Winking, curator SMBA, Amsterdam (NL)

Het Mondriaan Fonds (en voorheen de Mondriaan Stichting) organiseert sinds 2004 jaarlijkse oriëntatiereizen. Met deze reizen willen wij professionals informeren over de artistieke ontwikkelingen in minder bekende maar interessante regio’s. Ook dragen de reizen bij aan de promotie van kunstenaars uit deze gebieden in Nederland. De reis is voor de deelnemers vaak het begin van een dialoog met langdurige relaties tot gevolg.

Deze reis is te volgen via de speciale blog .

www.mondriaanfonds.nl