Menu

Zaterdag 1 en zondag 2 december van 13.00 tot 18.00 uur de feestelijke opening van de winter expositie. Afsluiting zondag 16 december tussen 17.00 en 21.00 uur. Deze opening valt samen met Amsterdam Art Weekend.

 

Bij het beeldende werk van Teja van Hoften speelt de materie een belangrijke rol. De plasticiteit van de klei, het onbegrensd groeiende wat tekeningen soms hebben en in ieder geval ook dingen met draadjes zoals haak- en borduurwerk. En als ze bestaande dingen gebruikt, is het vooral omdat ze het beeld erin herkent of structuren daarvan, zoals met de planten die haar binnenste weerspiegelen. Zoals ze zelf zegt: Ze geven mij het gevoel dat we familie zijn, dat ik er ook toe doe, ook deel uitmaak van de natuur.

Lisanne Sloots gebruikt verbrand archeologisch hout om de verf mee te maken waarmee ze het verdronken woud, of zelfs de verdronken schaduw tekent. Zo maakt ze gebruik van materie uit het verleden om de schaduwen uit het verleden te laten herleven.

Bij het nieuwe werk van Marian Bijlenga zien we het stoffelijke lijnenspel uit de tastbare wereld die in hun schaduw een netwerk van gedachten weven. Al met al gedachtenspinsels van de kunstenaars.

www.kunstiskunst.nl

http://www.capitala.nl/