Menu
Filter
 • Oogsten

  Bij Wanda Reiff, op het Plateau van Margraten, zijn kringleden Titia Eggen en Linda Verkaaik deelnemers van het Kunst-symposium OOGSTEN, in de vorm van een artists-in residence. Vanaf maandag 10 april wordt er door 15 kunstenaars een hele week gewerkt en op Paaszondag en -maandag, 16 en 17 april, worden de resultaten gepresenteerd.   Er wordt gewerkt, gediscussieerd, samen gegeten en iedereen kan de hele week binnen lopen en getuige zijn van het hele proces. Voor de avonden is een programma samengesteld met interessante onderwerpen.   Je kunt je aanmelden om mee te eten en een lezing bij te wonen. Hopelijk zijn jullie in de gelegenheid om tijdens dit symposium de galerie van Wanda Reiff te bezoeken. Adres:  Gasthuis 20, Wolfshuis bij Bemelen.   Algemene informatie: www.plateaukunst.nl/kunstsymposiumoogsten Programma en aanmelding: www.plateaukunst.nl/kunstsymposiumoogsten-programma Facebook: www.facebook.nl/kunstsymposiumoogsten  
 • Aanvallen!

  Vijand Schap, van 1 april t/m 14 mei op Fort Maarsseveen, Herenweg 3 te Maarssen.Wie is de vijand waar wij ons tegen verdedigen? Hoe beschermen we ons tegen mogelijke aanvallen? En wat doen we als de vijand niet lijkt te komen of de vijand iets anders is dan verwacht?
 VIJAND SCHAP is een tentoonstelling met kunstwerken die reageren op Fort Maarsseveen als verdedigingswerk. Speels, uiterst serieus en met een knipoog worden deze thema’s aangesneden.
13 kunstenaars hebben in hun werk gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken; installaties in binnen- en buitenruimte, werken op papier en monumentale beeldhouwwerken.
 
 
 Opening: zaterdag 1 april vanaf 17.00 uur.
De tentoonstelling is geopend van woensdag t/m zondag van 10:00 – 17:00 uur. Fort Maarsseveen ligt aan de Herenweg 3 te Maarssen. De deelnemende kunstenaars zijn: Mieke van den Hoeven (kringlid), Laurens Kolks, Remy Habets, Gunter Gruben, Janina Schipper, Dick Visser, Heike Wahner, Marjolein Witte, Choi Wong, Simon Oud, Joyce Overheul, Esther Hoogendijk en Janneke Kornet. De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van Studio Bureau. De curatoren zijn Esther Hoogendijk en Janneke Kornet.  
 • Exposeren in Heusden

 • Beelden 1#2017

  Beelden 1#2017 is uit Inhoud Kunst in Noord-Holland, Ans van Berkum Cross-over: Jelle Korevaar, Etienne Boileau Christiaan Zwaniken, Peke Hofman Move On, Antonie den Ridder Martin Creed, Eleonoor van Beusekom Eylem Aladogan, Tine van de Weyer Verspijkerd en verzaagd, Tine van de Weyer Joseph Klibansky, Geraart Westerink Silvia B., Jet van der Sluis Rafelranden van schoonheid, Carina van der Walt Jan Snoeck, Piet Augustijn Over de grens, Pascalle Mansvelders Sol Lewitt, Marijke Jansen Voorbij: Yinka Shonibare, Carina van der Walt Richard Long, Ans van Berkum Hazart, Peke Hofman Rotterdamse kunstbeurzen, Etienne Boileau Diet Wiegman, Astrid Tanis Het atelier: Anton Cotteleer, Hilde Van Canneyt Kunst in de openbare ruimte: Tom Claassen, Beatrijs Schweitzer Arne Quinze, Astrid Tanis Thom Puckey, Piet Augustijn Boeken, Judith van Beukering   Voor meer informatie: www.beeldenmagazine.nl  
 • 100 JAAR NKvB, info voor leden

  De voorbereidingen van het jubeleumjaar 2018 van de NkvB zijn al enige tijd in volle gang. Leden vinden de nodige informatie op de leden pagina. Log in en kijk onder de mededelingen van het bestuur.
 • 17 visies op geometrische kunst

  Expositie “17 visies op geometrische kunst” van 2 maart t/m 22 april 2017 in GALERIE T. Marus van der Made – Roland de Jong Orlando – Henk Rusman – Piet van Zon – Ardje de Graaf – André van Lier – Coen Kaayk – Tonneke Sengers – Robbert de Goede – Rity Jansen Heijtmajer – Ger de Joode – Anneke Klein Kranenbarg – Eef de Graaf – Henk van Trigt – Cees Post – Henk van Putten – Erik Oldenhof Opening zondag 5 maart.  Ontvangst vanaf 14:30 uur op de vismarkt met het stadslied “mijn roos Middelburg” Ook het carillon van de Lange Jan speelt kort voor 15:00 uur  het stadslied wat op het vismarktje goed te horen is. 15:00 uur: welkom. GALERIE T is gevestigd in de huizen De Egelantier, De Croone en De twee Visschen Turfkaai 25-27, 4331 JV Middelburg De catalogus 17 visies op geometrische kunst  is voor de aanwezigen gratis beschikbaar De curator Eef de Graaf stelt de exposanten in volgorde van de catalogus voor. Na de opening is er een aangeklede thee en de gelegenheid om de expositie te bezoeken en de kunstenaars te spreken.  
 • Artist in Action

  Op zondagmiddag 12 maart 2017 openen alle kunstenaars van Op Dreef hun deuren van 13-18 u. U bent van harte welkom op deze Artists in Action.  Met kringleden Anneke Schollaardt en Erica van Seeters. Californiedreef 39 3565 BK Utrecht
 • Wat stemt de zwevende beeldhouwer?

  Beeldend kunstenaars zweven en vliegen hun hele leven. In verkiezingstijd zweeft menig beeldhouwer extra, want welke partij behartigt de belangen van de kunstmakers het allerbeste? Kunsten92 heeft een destilatie gemaakt van de culturele en kunstagenda's in de partijprogramma's van de belangrijkste partijen die deelnemen aan de aanstaande kamerverkiezingen.Zweef je in politiek opzicht nog steeds? Weet je echt niet welke partij het goed voor heeft met de makers van Kunst? Kijk dan op Kunsten92, de overkoepelende vereniging waar ook de NKvB bij is aangesloten.