Menu
Filter
 • NKvB-expo Natuur in Verbinding

  Opening NKvB-beeldententoonstelling Amsterdamse Bos, donderdag 1 september.   ‘Natuur in Verbinding’ De organisatie van het Amsterdamse Bos en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (NKvB) organiseren voor het vierde jaar een beeldententoonstelling in het Amsterdamse Bos. De 10 beelden zijn dit jaar dichtbij elkaar geplaatst zodat de bezoeker van het ene naar het andere kunstwerk wordt gelokt. Ze staan of liggen in de prachtige zichtas vanaf de top van de heuvel, het hoogste punt in het Bos naar het water van de kleine vijver. De beelden zijn zeer verschillend, maar hebben zoals ieder jaar één overeenkomst: het materiaal is hout uit het Amsterdamse Bos.    U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de nieuwe beeldententoonstelling op donderdag 1 september 2016 vanaf 16.00 uur.  De opening vindt plaats bovenop de ‘heuvel’ in het Bos, zie bijgevoegde flyer voor de plattegrond en locatie (H). De tentoonstelling duurt tot 1 december 2016 1 januari 2017.   De NKvB-kunstenaars: Ninette Koning, Irma van Koningsbruggen, Mai Movrin, Dick Simonis, Godelieve Smulders, Henk van Bennekum, Natasja van der Meer, Moniek Westerman, Fredy Wubben, Gonda van der Zwaag   Het openingsprogramma: 16.00 uur Ontvangst met koffie en thee; 16.30 uur Welkom door Jan Heeren, Amsterdamse Bos; 16.45 uur Zang en opening door een vertegenwoordiger van de NKvB; 17.00 uur Wandeling langs de beeldententoonstelling met de kunstenaars.      De beelden zijn te vinden op een van de hellingen van de heuvel; bosbushalte: Chez Favié. Informatie bij de Boswinkel, hoofdingang Amsterdamse Bos. Kijk ook op: - facebook- www.amsterdamsebos.nl- download de flyer (printversie)- videotrailer https://youtu.be/8SAoiDHTFb4- openingsfoto's: https://www.facebook.com/alleroogen/
 • Raakvlakken

  In de eerste expositie van het kunstenaarscollectief Kunst2 (Kunstkwadraat)gaat de leden op zoek naar raakvlaken. De expositie is te zien in Museum Waterland van dinsdag 23 t/m zondag 28 augustus. De feestelijke opening vindt plaats op 23 augustus om 17.00 uur.   Kunst2 bestaat uit: Kringlid Wil van Blokland (monumentale keramiek), Dennis A-Tjak (fotograaf), Inge Bečka (keramisch vormgever), Rogier Oversteegen (schilder) en Piep van Sante (beeldend kunstenaar).   Het thema RAAKVLAKKEN vormt de rode draad van onze eerste gezamenlijke tentoonstelling die Kunst2 met curator Liesbeth Molenaar (Groene Poort Middenbeemster) inricht in Museum Waterland. Wij gaan samen op zoek naar de raakvlakken binnen ons werk met als doel de dialoog met elkaars werk aan te gaan en willen daarnaast ook het publiek op een actieve manier daarbij betrekken.   RAAKVLAKKEN is te zien van dinsdag 23 t/m zondag 28 augustus tussen 12.00 en 19.00 uur. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er elke dag “Happy hours” Museum Waterland, Kaasmarkt 16, Purmerend.
 • Meesters & Leerlingen

  De expositie Meesters & Leerlingen viert het twintigjarig bestaan van de cursus steenbeeldhouwen in Frankrijk en Nederland. Initiatiefnemer is de Nederlandse beeldhouwer en NKvB-lis Adriaan Seelen, die hiervoor sinds tien jaar ook gerenommeerde collega’s uitnodigt als gastdocent. Elk van hen nam deel aan internationale symposia, heeft een bloeiende praktijk en geeft in Nederland al tientallen jaren les in beeldhouwen. Behalve de basistechnieken dragen zij ook hun liefde van werken in steen over aan zo’n 2200 leerlingen.   Bij HazArt presenteren de meesters werk van één van hun leerlingen en tonen daarnaast eigen werk. De expositie laat overtuigend zien wat een leerling met inzet, aanleg én de bezielende begeleiding van een of meerdere goede meesters kan bereiken. Als beeldend kunstenaar wil je dat de steen uiteindelijk gaat doen wat jij wil, vindt Adriaan Seelen (1952). Voor hem begint alles bij het beheersen van de techniek. Hij introduceert zijn leerling Karel Mol: ’In zijn werk heeft hij een perfectie bereikt die nauwelijks te evenaren is.’ Via universele archetypische vormen toont NKvB-lid Petra Boshart (1960) mijlpalen in haar leven. Over haar leerling Gea Breet zegt zij: ‘De manier waarop zij te werk ging met dat brok hardsteen sprak mij aan, net als de organische vorm die ze eruit haalde.’ Gerard van Rooij (1954) begint doorgaans zonder vastomlijnd plan. De ruwe vorm en het materiaal bepalen wat er onder zijn handen gebeurt. Hij introduceert Anjet van Linge. ‘Eenvoud en verstilling hebben zich bij haar op mooie manier uitgekristalliseerd.’ Als beeldhouwer moet je vooraf weten wat je doet, zegt  voormalig NKvB-lid Paul van Laere (1954): ‘Want eraf is eraf.’ En: ‘Je wil laten zien dat jij de baas bent over de steen.’ Over zijn leerling Nico Smit: ‘Iemand die bescheiden is over zijn talent. Haast zwijgend had ik contact met hem.’    ‘Meesters & Leerlingen’ wordt geopend op zondag 11 september om 16:00 uur en is te zien t/m 8 oktober 2016 bij HazArt, Soest.   Op zaterdag 17 september houden twee meesters, t.w. Adriaan Seelen en Gerard van Rooij, een beeldhouwspreekuur tijdens het Atelierlint Soest. Tijdstip: tussen 13.00 - 15.00 uur.      HazArt, Pimpelmees 1-5, Soest. Voor meer informatie en openingstijden zie www.hazart.nl
 • UITNODIGING | Opening Wilhelminaring

  CODA Museum en de Stichting Wilhelminaring presenteren van 21 augustus tot en met 25 september 2016 een overzicht van de winnaars van de Wilhelminaring, oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst. Dit overzicht omvat portretfoto’s van de winnaars, afbeeldingen van de ringen ontworpen door diverse beeldend kunstenaars en de gedichten die ter gelegenheid van de prijs telkens geschreven zijn. Fotograaf en beeldend kunstenaar Anaïs Lopez maakte voor deze editie een serie unieke portretfoto’s.De Wilhelminaring is een oeuvreprijs die sinds 1998 om de 2 jaar aan een Nederlandse beeldhouwer wordt uitgereikt. De stichting Wilhelminaring heeft hiermee als doel om -behalve het eren van de winnaar- de belangstelling voor beeldhouwkunst in Nederland te stimuleren. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen ring en een opdracht voor de beeldhouwer een kunstwerk te maken voor het Sprengenpark in Apeldoorn. Bij elk beeld is door een dichter een gedicht geschreven waardoor literatuur en beeldhouwkunst verbonden worden.De opening heeft plaats op 27 augustus om 13.00 uur in het auditorium van CODA.De opening wordt verricht door Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA en Fokko Spoelstra, penningmeester van de Stichting Wilhelminaring. Lin Adams, derdejaars student Theater aan ArtEZ in Arnhem en Abel Enklaar, derdejaars student Interdisciplinary Arts in Maastricht dragen de gedichten voor die tot op heden gemaakt zijn voor de winnaars en hun werk in het Sprengenpark.Uw aanwezigheid bij de opening en uitreiking kunt u kenbaar maken door een mail te sturen o.v.v. het aantal personen en Wilhelminaring naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. document.getElementById('cloak71f06c540637ef32fa42157eadf6078f').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy71f06c540637ef32fa42157eadf6078f = 'aanmeldingen' + '@'; addy71f06c540637ef32fa42157eadf6078f = addy71f06c540637ef32fa42157eadf6078f + 'coda-apeldoorn' + '.' + 'nl'; var addy_text71f06c540637ef32fa42157eadf6078f = 'aanmeldingen' + '@' + 'coda-apeldoorn' + '.' + 'nl';document.getElementById('cloak71f06c540637ef32fa42157eadf6078f').innerHTML += ''+addy_text71f06c540637ef32fa42157eadf6078f+''; .
 • PlateauKunst Margraten

  De elfde Plateaukunstroute27 en 28 augustus 2016 van 11.00 - 17.00 uurPlateauKunst Margraten kenmerkt zich door het informele karakter waarbij bezoekers kunnen genieten van actuele kunst in een unieke omgeving: in boerderijen, schuren, molen en weilanden gelegen in een prachtig landschap: stuk voor stuk bijzondere locaties waaronder ook dit jaar weer kasteelboerderij “Het Sibberhuuske”.Deelnemende kunstenaars: Rob van Avesaath – Hank Beelenkamp – Hans Bekkers – Jeroen van Bergen – Anne van de Berg – Sjra Borsboom – René Claassen – PAM Crombach – Michaela Drescher – Titia Eggen – Norbert Fiddelers – Norbert Grunschel – Loe in de Braekt – Benoit Hermans – Bernadette Huijberts – Fransje Killaars – Michael Krupp – Piet van der Linden – Ien Lucas – Clemens Maassen – Yvonne Mostard – Elly Pingen – Ger Pirson – Natascha Rieter – Joey Roberts – Roos Roberts – Lydia Schouten – Ton Slits – Henk Speth – Sjoerd Swibettus – Bram Tackenberg – Aline Thomassen – Gerd Verschoor – Roy Villevoye – Marcel Willems Kijk bij plateauKUNST 2016 voor een compleet overzicht van locaties en overige praktische informatie. Op de dagen zelf is een flyer met kaartje beschikbaar dat u helpt bij het plannen van uw verdere bezoek. Alle presentaties zijn gratis toegankelijk. Werk van Kringlid Titia Eggen is te zien op locatie 't Rooth 6.