Menu
Lelie


Ontwikkeling, 2012


'Winterpicknick'


Kiemen


 

Officiële presentatie Kunstenaarshonoraria

20161208kunstenaarshonorariumOfficiële presentatie van de richtlijn Kunstenaarshonoraria op 21 februari 2017

Platform Beeldende Kunst laat weten dat op dinsdag 21 februari in aanwezigheid van zowel minister Jet Bussemaker (OCW) als Marijke van Hees (voorzitter Raad voor Cultuur) en Mariëtte Hamer (voorzitter Sociaal Economische Raad) de Richtlijn Kunstenaarshonoraria wordt gepresenteerd. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Stroom Den Haag (Hogewal 1-9) tussen 10.00 en 12.00 uur.

Lees verder...

Ballotagemomenten NKvB in 2017

ActieNKvBmidresVoor professionele, ruimtelijk werkende beeldend kunstenaars die zich willen aanmelden als werkend lid of aspirantlid van de NKvB is er 4 x per jaar een ballotagemoment. De ballotagemomenten voor 2017 zijn 20 februari, 22 mei, 28 augustus en 13 november. De uitslag wordt binnen acht weken na ballotage aan de ballotanten medegedeeld.
Ballotage geschiedt op grond van de kwaliteit van het werk, het cv en de informatie op de website van de ballotant. Het is goede praktijk ervoor te zorgen dat die afbeeldingen een goede afspiegeling van uw werk zijn en dat alle andere informatie correct en geactualiseerd is, zodat de ballotagecommissie een juiste indruk kan krijgen van uw activiteiten. Wacht liever niet tot het laatste moment met aanmelden, want er wordt slechts dan geballoteerd, wanneer de bijdrage in de ballotagekosten op de bankrekening van de NKvB ontvangen is. 

Lid worden? Klik hier 
Vriendenlid worden? Klik hier

Vragen over of aan de organisatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Beeldenmagazine 4#2016

20161214beelden 4Beelden 4#2016 is uit:
 
 
Kunst in Flevoland, Ans van Berkum
 
Cross-over: Joris Laarman, Etienne Boileau
 
Yvonne Dröge Wendel, Anne Berk
 
Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, Antonie den Ridder
 
Marinus Boezem, Eleonoor van Beusekom
 
Jake and Dinos Chapman, Tine van de Weyer
 
Sculptuur in de 20e eeuw, Jet van der Sluis
 
Auguste Rodin, Paulo Martina
 
Jean Tinguely, Sya van ‘t Vlie
 
Pablo Picasso, Jaap Röell
 
Museum Voorlinden, Peke Hofman
 
Museum De Domijnen, Pascalle Mansverlders
 
Natuur in Verbinding, Piet Augustijn
 
Luster, Carina van der Walt
 
Sculpting Nature, Anne Berk
 
Share, Art in Free-Dom, Beatrijs Schweitzer
 
Big Art, Piet Augustijn
 
Stefan Gritsch, Etienne Boileau

Porseleinen huizen naar de paleizen

20161214Rhode2huisjesporseleinTer gelegenheid van het bezoek aan Amstelveen en het Cobra Museum door Koningin Mathilde en Koningin Maxima werd beide koninginnen een cadeau aangeboden door de gemeente. Hiervoor heeft de gemeente Amstelveen, in opdracht van burgemeester van ’t Veld, twee kunstwerken van Kringlid Stephanie Rhode aangekocht.
 
Het cadeau bestaat uit twee porseleinen huizen (h: 16cm) die Rhode in 2014 tijdens haar verblijf in China heeft gemaakt. Dit deed zij in Jingdezhen, de oudste porseleinstad van China. In deze bijzondere stad heeft Rhode voor een korte periode gewerkt en daarbij het, in haar werk terugkerende thema ‘Huizen’, omgezet in Chinees porselein. Hiermee heeft ze uiteindelijk een gelimiteerde serie porseleinen huizen van uiteenlopende texturen tot stand gebracht, variërend van Chinese celadon-glazuur en blauw-witte beschildering, tot huizen die stekels en noppen hebben.
 
Uitgangspunt voor de porseleinen huizen waren de zandhuizen, of eigenlijk de houten mallen voor die huizen, die Stephanie Rhode gebruikte voor het gigantische kunstproject “Sandhouseproject: Stillness, Movement and Transience” in Xiamen tijdens haar ‘artist in residence’-verblijf in Zuid-China.
Daar heeft zij meer dan 3000 huizen van zand op het strand van Xiamen geïnstalleerd, samen met een honderdtal vrijwillige studenten van de Xiamen University. Kort na voltooiing van het werk kwam de vloed en nam het kunstproject mee.
 
 

Oproep beeldententoonstelling Water -Land

logo in den beginne klein geelStichting In Den Beginne organiseert de afgelopen tien jaar beeldententoonstellingen in de openbare ruimte langs de kust van Hoorn. Inmiddels staan er ruim twintig beelden. 
 
Elk jaar worden er drie tot vijf beelden toegevoegd, mits het aansluit bij het thema Water-Land- Dialoog en de toets der kritiek kan doorstaan. Het betreft beelden die tegen een stootje moeten kunnen en redelijk fors van formaat zijn. 
De plaatsingskosten worden vergoed voor een bedrag van ongeveer € 500,-- , afhankelijk van de omstandigheden. Heeft u beelden beschikbaar die aansluiten bij het thema zoals hierboven is vermeld en wilt u die graag weer geëxposeerd zien, neem dan contact op met stichting In Den Beginne in Hoorn. Contactinformatie en een overzicht van de ku(n)stroute zijn te vinden op www.stichtingindenbeginne.nl