Menu
'VOYAGE'


Zonder titel


Wave


Atlantis - Mieke de Waal


 

NKvB met Isolatie in Lola Lik

20170615UitnISOLATIE lowresCrop Op vrijdag 23 juni 2017 vond om 17.00 uur de opening plaats van Isolatie een pop-upexpositie van de NKvB in de voormalige Bijlmerbajes aan de Wenckebachweg 48 in Amsterdam. Negen installaties in cellen van de Kringleden Gonda van der Zwaag, Linda Verkaaik, Godelieve Smulders, Dick Simonis, Kaat Schulte, Raymond Hirs, Caroline DiepstratenImke Beek en gast Mieke Vasse.
Wat
: Pop-uptentoonstelling georganiseerd door de Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Waar: Voormalige Bijlmerbajes, Wenckebachweg 48 in Amsterdam
Expositieperiode
: 24 juni tot en met 2 juli 2017, dagelijks van 12.00 uur tot 17.00 uur
Opening: vrijdag 23 juni 2017 om 17.00 uur
Finissage: zondag 2 juli 15.00 uur
Bezoek op afspraak tijdens de werkperiode is mogelijk op werkdagen vanaf 16 juni 2017.  

NKvB op Kasteel Sypesteyn

20170402Sypesteyn2017Onder de titel Gebakken Beelden exposeert de Nederlandse Kring van Beeldhouwers op Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht. U bent van harte uitgenodigd op de opening van deze expositie op 18 juni 2017 om 14.00 uur. Alle keramische werken zijn dan nog te zien tot en met 29 oktober 2017.
Deelnemers zijn de Kringleden Imke Beek, Riëlle Beekmans, Annemie Bogaerts, Marieke Geerlings, Irma Horstman, Anki van de Kamp, Marja Kennis, Marian Meerbeek, Hanna Mobach, Mai Movrin, Karen Santen, Rita van der Vegt, Mélanie de Vroom en Gonda van der Zwaag.

Zeeuwse klei

20170609KunstschouwTheavanVlietFiring objectIn Zeeland is expositie ‘Kunstschouw’ te zien van 17 tot 25 juni. Deelnemende kringleden zijn Linda Verkaaik, Gonda van der Zwaag en Thea van Vliet.
Kringlid Thea van Vliet exposeert dan in Ellemeet bij galerie Sil van Mil.
Op 8 juni is ze gestart met het maken van een beeld van Zeeuwse klei, waar indrukken en afdrukken van Zeeland in worden verwerkt. 
Dit beeld wordt op 23 juni gestookt in een oven tevens gebouwd van Zeeuwse klei.
Galerie Sil van Mil
Molweg 2a, 4323 LK Ellemeet

Ontmoeten

20170609Waterpaviljoen MarusvdMade
 
In de openbare ruimten van morgen
 
In de tentoonstelling ONTMOETEN schetsen kunstenaars, ruimtelijke professionals (architecten/ stedenbouwkundigen), sociaal veranderkundigen en middelbare scholieren hun visie op het ontmoeten in de openbare ruimte van morgen. De deelnemers reageren daarmee op de onderzoeksvraag: Als we toch de Nederlandse ruimte aan het verbouwen zijn, hoe zou de openbare ruimte van morgen meer een plek van ontmoeten kunnen worden? Welke interventies zijn mogelijk om het samenleven in stad en land te ondersteunen?
 
 
 
 
Voor deze tentoonstelling heeft kringlid Marus van der Made een WATERPAVILJOEN ontworpen.
Zijn project heeft 3 belangrijke onderdelen:
Een paviljoen op het water, voor een ontmoeting met jezelf of met een ander.
Beeldende kunst, in de vorm van een hangende glazen piramide met een opening aan de onderzijde, waardoor je de magie van vallende regen, hagel en sneeuw droog kunt beleven.
Water, met de rust die daarvan uitgaat en een onderliggend waterdepot voor opslag.
 
De tentoonstelling wordt 17 juni om 17.00 uur geopend door wethouder Boudewijn Revis, verantwoordelijk voor onder meer de buitenruimte in Den Haag.
 
Pulchri Studio Lange Voorhout 15 Den Haag,
Mesdagzaal, Hardenbergzaal en de Weissenbruchzaal, 17 juni t/m 9 juli 2017
 
Op 22 juni om 20.00 uur is er in de Mesdagzaal een "in gesprek met...."
 

Solo in Het Depot

20170609HetDepot MartideGreefBeeldengalerij Het Depot organiseert voor de tweede maal een solotentoonstelling van kringlid Marti de Greef, mede naar aanleiding van zijn vijfenzestigste verjaardag.
 
Rode draad in het oeuvre van Marti de Greef is de sterk fysieke aanwezigheid en aantrekkingskracht van zijn sculpturen. Ook al zijn de sculpturen in de loop der jaren steeds abstracter geworden, het spel met vormverhoudingen en volume leidt nooit tot vervreemding van de bron en de oorsprong: het lichaam.
De eerder verschenen brochure en monografie van Marti de Greef zijn verkrijgbaar in de winkel van Het Depot en in Villa Hinkeloord.
 
De tentoonstelling is te zien tot en met 28 januari 2018.
 
Arboretumlaan 4, 6703 BD Wageningen